• "Remember happiness is a way of travel, not a destination"

  – Roy M. Goodman

  Over Saya 1
 • "Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear"

  – George Addair

  Over Saya 2
 • "How you love yourself is how you teach others to love you"

  – Rupi Kaur

  Over Saya 3

OVER SAYA

Mijn naam is Saya Sprafke en Saya betekent ‘ik ben’. Mijn levensmissie is mensen begeleiden zich blijvend te ontwikkelen en om te leven vanuit bewustzijn, verbondenheid en leiderschap. Ik ondersteun mensen als coach en begeleider van rebalancing retreats te leven vanuit vrijheid, (zelf)vertrouwen en innerlijke kracht.

Dit doe ik vanuit Zelfbewust Academy, een netwerkorganisatie die bestaat uit 18 autonome en deskundige facilitators, coaches en psychologen/orthopedagogen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en leiderschapsontwikkeling.

Mijn diensten:
Wie ben ik?
Hoe zit ik in elkaar?
Wat maakt me gelukkig?
Waarom ben ik hier?
En wat kan ik bijdragen?

Al sinds mijn kindertijd kan ik me herinneren dat ik wilde presteren: ik wilde ergens in uitblinken en gezien worden. Mijn focus lag op goede cijfers halen op school en medailles winnen tijdens dressuurconcoursen. Door te presteren en ‘hard mijn best te doen’ geloofde ik dat ik iemand kon worden. Dit was een soort van einddoel, iets wat ik wilde bereiken.

Deze prestatiedrang trok ik vervolgens door naar mijn studietijd, waar ik ook het beste in mezelf naar boven wilde halen.

Kort nadat ik mijn diploma in ontvangst nam, overleed mijn vader na een kort ziekbed. Ik was net gestart met mijn nieuwe baan en nam geen ruimte om deze pijnlijke gebeurtenis te verwerken. Ik moest door, verder om ‘iemand te worden’.

Het was echter nooit goed genoeg: ik holde van het ene doel naar het andere.

“Als je niet luistert naar de signalen van het leven, zorgt het leven er zelf wel voor dat je luistert.”

Daar was de rem: ik kwam in een burn-out terecht. Ik was letterlijk opgebrand en kon niets meer. Het was het moment van veel verdriet, boosheid en eenzaamheid. Zelfs contact met de mensen die me lief waren, was me te veel. Ik kwam erachter dat ik, door te blijven doen wat ik deed, me niet beter zou gaan voelen en dat ik in dezelfde patronen zou blijven hangen.

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Patronen die ik mezelf al jaren had aangeleerd, waren niet zomaar te doorbreken. Het was het moment dat ik besefte dat ik stil mocht staan, wilde ik weer ‘shinen’ in het leven.

Ik heb een coach in de arm genomen, heb deelgenomen aan een retreat en heb alle leefgebieden onder de loep genomen. Ik ben in de spiegel gaan kijken en heb zoveel geleerd, vooral over mezelf:

 • Hoe ik met mijn sensitiviteit kan omgaan en wat de kracht hiervan is;
 • Hoe ik mijn emoties en gevoelens kan toelaten, zonder dat ze regie over mij hebben;
 • Waar mijn kwaliteiten en talenten liggen en hoe ik deze wil inzetten voor anderen;
 • Welke nieuwe keuzes echt bij me passen, wat heeft geresulteerd in mijn eigen onderneming.

Het was een weg met vallen en opstaan, blijdschap en verdriet en vooral mooie leermomenten die mijn leven hebben getransformeerd naar meer vrijheid, overvloed en alle ruimte voor wie ik ben.

Deze moeilijke periode uit mijn leven heeft mijn ogen geopend en antwoorden gegeven op essentiële levensvragen. Ik werd teruggefloten om te ontdekken wie ik nou werkelijk ben. Ik ben het pad van persoonlijke groei en ontwikkeling opgegaan en ben op zoek gegaan naar mezelf. Ik ontdekte en omarmde mijn talenten en kwaliteiten, zodat ik mezelf kon gaan waarderen voor wie ik nou echt ben, zonder medailles of hoge cijfers.

En als ik dit kan, kan jij dit ook!

Je doet het zelf, maar je staat er niet alleen voor. Ik loop als persoonlijk coach graag met je mee op jouw pad van groei en ontwikkeling. Waar je op dit moment ook staat of in welke levensfase je jezelf op dit moment ook begeeft.

Waar ondersteun ik bij?
 • Wanneer je milder wil zijn voor jezelf;
 • Wanneer je los wil komen van (te hoge) eisen en verwachtingen die je aan jezelf stelt;
 • Wanneer je meer innerlijke rust wil ervaren;
 • Wanneer je wil stoppen met piekeren;
 • Wanneer je jezelf beter wil leren kennen en begrijpen;
 • Wanneer je meer levenslust, passie en energie wil voelen;
 • Wanneer je wil genieten in het huidige moment;
 • Wanneer je een hogere mate van zelfacceptatie wil ervaren.

TALENT

Mijn talent is om krachtige vragen te stellen en je alle ruimte te bieden om antwoorden in jezelf te ontdekken. Ik (h)erken patronen en ondersteun je deze te doorbreken, zodat je doet wat je het allerliefste doet en een vrij leven leeft, zoals dat bij jouw unieke persoonlijkheid past.

MISSIE

Mijn missie is dat ieder mens vrij is van onrust, zodat ze vanuit vertrouwen leven en kracht voelen in wat voor situatie dan ook. Coaching en/of retreats door mij ondersteunen je om jezelf te ontwikkelen en omarmen zoals je bent en een leven te creëren wat je lief is.

COMMITMENT

Dit alles doe ik met passie en bezieling, vanuit mijn commitment om bij te dragen aan een hogere mate van bewustzijn. Ik bied veiligheid en vertrouwen, waar jij mag zijn wie je bent. Ik ben een eerlijke en liefdevolle spiegel en volledig gecommitteerd aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een hoge mate van betrokkenheid, enthousiasme, empathie, ervaring en vertrouwen.

Ik ben gecertificeerd leiderschapscoach, NLP-practitioner & technician en gediplomeerd Opleidingskundige.

Ondanks mijn ervaring blijf ik zelf ook graag in ontwikkeling zodat ik anderen optimaal kan ondersteunen. Dat doe ik o.a. met de verschillende partners met wie ik samenwerk en als lid van de Coaches Circle, een groot netwerk van coaches die gezamenlijk werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Na de afronding van mijn Bacheloropleiding Opleidingskunde – Training & Human Development, heb ik vele opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, training en mindfulness. Ik ben ruim 10 jaar werkzaam geweest in de dienstverlenende sector en in de zorg met de ervaring als coach, trainer, leerbeleidontwikkelaar en adviseur. Met dit alles bezit ik een stevige basis om anderen te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.