Thuiskomen bij mezelf

Blog Saya - Thuiskomen bij jezelf

“Hoe is jouw ondernemersdroom begonnen?” was de vraag die mij gesteld werd. Ik slik even. Ik bemerk bij mezelf dat dit spannend is. Want ja: mijn ondernemersverhaal vertellen aan de buitenwereld is best eng! Het voelt een beetje als mezelf uitkleden in het bijzijn van mensen die staan te kijken.

“Een schip is veilig in de haven, maar daar zijn schepen niet voor gebouwd.”

Geluk buiten de deur

Het is 2013 en ik leef van weekend naar weekend, van festival naar afterparty en op maandag wens ik dat het weer vrijdag is. Zelfverdovende middelen zijn me bekend, evenals oorverdovende muziek. Op vakantie gaan, daar word ik blij van. Mijn liefdevolle relatie van 11 jaar is op dit moment ook voorbij, ‘want mijn leven werd saai en we waren toch zo verschillend..’. Ik ben constant de hort op, zoek geluk letterlijk en figuurlijk buiten mezelf.

“Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

De dag dat ik 27 werd, ontving ik een zeer bijzonder cadeau van mijn oom: ‘Ga je mee naar een weekendprogramma met als thema jouw persoonlijke ontwikkeling? Een cadeau aan je ZELF!’ Een helder beeld van mijn gewenste toekomst was het resultaat van het in contact zijn met mijn behoeften en verlangens. ‘Vluchten’ belemmerde mij om gelukkig te zijn. Die zondagavond heb ik mijn lief Paul opgebeld en met hem gedeeld wat er op de tekening stond van mijn verlangen, namelijk samen zijn met hem.

“Difficult roads often lead to beautiful destinations.”

Zelfbewust

Dit weekend was de start van de reis naar mezelf. Meerdaagse bewustwordingsprogramma’s, 1-op-1 coaching en een retreat in Zweden hebben mij dichter bij mezelf gebracht. Wat ik ontdekte was dat geluk niet iets is dat buiten onszelf ligt: ik geloof dat ieder mens alles in zich heeft om het leven te creëren wat hem/haar lief is.

In 2016 ben ik als ondernemer mijn coaching- en trainingspraktijk gestart. Als een vis in het water voel ik me, wanneer ik mensen mag ondersteunen op hun levensweg van geluk. En dit samen doen met gelijkgestemden is een feest! Samen met collega’s maken we deel uit van een groter geheel: Zelfbewust Academy. Een netwerkorganisatie bestaande uit 18 gecommitteerde en kundige professionals, die allemaal staan voor de groei, ontwikkeling en het geluk van anderen en dit met passie en toewijding doen.

“Wat je aandacht geeft, zal groeien.”

De weg van geluk

Wat mij drijft is het verhogen van geluk in ieders leven. Een kloppend hart voel ik wanneer ik mensen zie verbinden met hún hart en van daaruit keuzes zie maken. Ik heb gezien dat zodra je daar eenmaal aan proeft, er geen weg meer terug is: het pad van geluk ontvouwt zich voor je. Iedere stap brengt blijdschap, energie en vertrouwen. Voor mij is gelukkig zijn wanneer je helemaal jezelf bent, met je mooie én minder mooie kanten. Wanneer je dit omarmt, kom je thuis bij jezelf.

“Freedom is being you, in all what you are.”

Zelfbewust Academy

Graag ontmoet ik je tijdens één van de programma’s de ik faciliteer, zoals Sundance Retreat op Ibiza, ZZP-circle, de community voor ondernemers, het online communicatieprogramma Communication Cruise of tijdens een persoonlijk coachingstraject.