RETREATS

Sundance retreat Ibiza

“Listen to your inner music and enjoy the dance of life!”

Deze retraite biedt je de ruimte en het podium om te ervaren hoe het is om te kunnen genieten in het moment, om jouw ruimte in te kunnen nemen, je grenzen te kunnen stellen en te beschikken over een onuitputtelijke bron van passie en energie.

Wil jij volledig in contact staan met je lichaam? De energie, passie en levenslust door je lijf voelen stromen? Wil je loskomen van de onbewuste normen, regels en verwachtingen die maken dat je je spontaniteit, onbevangenheid, enthousiasme en gevoel van vrijheid verliest? Wil je volop kunnen genieten, van moment tot moment? Je eigen ruimte durven innemen en grenzen kunnen stellen als het nodig is?

Dan is de Sundance op jouw lijf geschreven!

In een veilige, respectvolle en liefdevolle omgeving reiken we je methodieken, rituelen en werkvormen aan die jou ondersteunen bij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Uit je hoofd

We leven in een samenleving waarin één van onze grootste valkuilen is dat we het grootste deel van de tijd in ons hoofd ‘leven’ en vergeten dat we ook nog een lichaam hebben. Dat heeft zo zijn voordelen, maar we betalen er ook een hele grote prijs voor en dat is dat we het contact met onze energie, passie, levenslust en kracht na verloop van tijd verliezen. Dit zijn namelijk ervaringen die ons hoofd ons niet kan bieden, maar die we alleen in ons lichaam kunnen voelen en ervaren. Door ons in ons hoofd terug te trekken verliezen we tevens het contact met onze behoeften, passies en verlangens, onze innerlijke bron van energie. Iedereen die een groot deel van zijn of haar werktijd achter een scherm zit, weet wat we hier mee bedoelen.

Verdiep de verbinding met jezelf

Saya is samen met het team van Zelfbewust Academy deze week volledig gecommitteerd aan jou, vanuit liefde, veiligheid en respect. De omgeving, voeding, begeleiding, ondersteuning: alles is gericht op deze zes pijlers:

BEVRIJDING

Je leert hoe je met oncomfortabele situaties kunt omgaan, op een manier die bevrijdend werkt en je rust brengt.

HELDERHEID

Je ontvangt talloze nieuwe inzichten en antwoorden, die jou helderheid en opluchting brengen.

RUST

Je ervaart rust en ruimte in een veilige en respectvolle omgeving en ontdekt hoe je dit in je dagelijkse leven kunt integreren.

VERBINDING

Je komt in verbinding met je lichaam, hart, ziel en de wereld om je heen.

TOEKOMSTBEELD

Je toekomstbeeld wordt weer scherp, zodat jij weet wat je wil en je het pad loopt zoals voor jou bedoeld is.

LEVENSDOELEN

Door dit alles kun je zijn wie je bent, doen wat je goeddunkt en je levensdoelen nastreven waar, wanneer en hoe je wil.

Wil jij…

 • volledig in contact staan met je lichaam?

 • de energie en levenslust door je lijf voelen stromen?

 • volop kunnen genieten, van moment tot moment?

 • eigen ruimte durven innemen en grenzen kunnen stellen als het nodig is?

 • loskomen van de onbewuste normen en regels die maken dat je je spontaniteit, onbevangenheid, enthousiasme en gevoel van vrijheid verliest?

 • (te hoge) eisen en verwachtingen die je stelt aan jezelf en aan anderen loslaten?

Dan is Sundance op jouw lijf geschreven!

 Deze bekrachtigende innerlijke reis biedt jou:

 • Verblijf 6 nachten in een Ibiziaanse finca in het noorden van Ibiza.
 • Dagelijks programma door Zelfbewust Academy facilitators Saya Sprafke & John Schrederhof.
  De technieken, rituelen en werkvormen die wij aanreiken, zijn ondersteunend aan jouw groei en welzijn. Deze vinden hun oorsprong in Oosterse tradities en Westerse stromingen en hebben hun succes bewezen als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en groeien in zelfbewustzijn.
 • Ruimte voor eigen invulling om te genieten van het eiland Ibiza.
 • Culinaire verzorging door Green Jolien, gebaseerd op locale plantaardige producten uit Ibiza, waarbij ‘terug naar de natuur’ centraal staat.
 • Holistische body & mind healing massages & reiki door Ferdi Rienties.

Volop genieten van je leven

Sundance ondersteunt je om:

 • in contact te staan met je eigen behoeften, passies en verlangens.
 • een leven te leiden vanuit je innerlijke bron van zelfvertrouwen, energie en kracht.
 • je gevoel van zelfacceptatie, autonomie en vrijheid te vergroten.
 • een hogere mate van passie, enthousiasme en levenslust te ervaren.
 • je eigen grenzen te leren erkennen en te kunnen stellen.
 • volop van je leven te kunnen genieten.

Deze week maakt het niet alleen mogelijk om een fundamentele shift te creëren op de bovengenoemde gebieden, maar leert je ook hoe je de aangeleerde technieken en methodieken kunt blijven toepassen in je dagelijkse leven, met alle positieve consequenties van dien.

Voor ieder die…

 • Voor iedereen die zo verantwoordelijk en serieus in het leven staat, dat hij of zij moeilijk kan genieten van het moment.
 • Voor mensen die voor hun werk of leven heel erg zijn aangewezen op hun hoofd en daardoor vergeten dat ze ook nog een lichaam hebben waar hun behoeften, emoties, passies en verlangens huizen.
 • Voor mensen die vanwege hun werk of door hun persoonlijkheid geneigd zijn zich vooral te focussen op het geluk en welzijn van anderen en zichzelf daarin wel eens kunnen verliezen.
 • Voor mensen die van nature heel daadkrachtig en actief zijn en willen ontdekken wat ze kunnen doen of laten om hun accu niet iedere keer leeg te laten lopen.
 • Voor mensen die erg analytisch zijn ingesteld en meer met hun standvastigheid en (daad)kracht in contact willen staan.
De kracht van het eiland Ibiza

In San Miquel, in het noorden van Ibiza, ligt de Ibiziaanse finca waar we deze week zullen verblijven. Een locatie met zachte aardse kleuren, tegen de blauwe lucht te midden van palmen. De tuin bloeit weldadig in iedere denkbare kleur. Vele uitnodigende plekken strekken zich uit. Deze bijzondere locatie kenmerkt zich vooral door de natuurlijke omgeving en de rust en ruimte die we op deze plek aantreffen.
De energie van Ibiza wordt door velen als ‘magisch’ omschreven. Het eiland heeft een aantrekkingskracht, die jij zelf mag ervaren.

De (innerlijke) reis van je leven, op het magische en zonnige Ibiza.

Wil je graag een persoonlijk gesprek, waarin je alle vragen kunt stellen? Meld je daar dan nu voor aan! Je bent welkom om onder het genot van een kop koffie/thee stil te staan bij jouw vragen of om gewoon even te bellen.

Sundance Ibiza is inclusief:

 • 6 nachten verblijf in Ibiziaanse finca

 • Dagelijkse technieken en werkvormen ondersteunend aan jouw groei en welzijn

 • Biologisch vegetarische maaltijden

 • Holistische body & mind healing massages & reiki

En exclusief:

 • Vliegtickets

 • Transfer van en naar de luchthaven

 • Evt. reis- en ongevallenverzekering

Wij, Saya, John, Jolien en Ferdi kijken ernaar uit om samen met jou deze bekrachtigende reis te maken.

Wees welkom!

Data eerstvolgende SUNDANCE retreat: 19 t/m 26 sept. 2020

Investering: € 2200,-

excl. BTW voor bedrijven, incl. BTW voor particulieren

RETREATS REVIEWS

Een life-changing week die ik voor altijd in m’n hart mee zal dragen ❤️ De liefdevolle veiligheid die jullie met elkaar creëren, de totale eerlijkheid en puurheid van jullie als mensen, het eten en de plek hebben een voor mij onvergetelijke ervaring gebracht. Ik heb een andere kijk op het leven en de wijze waarop ik daar in kan staan gecreeërd.

Annemieke van Wijk

De Sundance heeft mij rust, vertrouwen, kracht, zachtheid en speelsheid gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer verbinding voel met mezelf. Wat voor mij het grootste verschil heeft gemaakt is dat ik een overtuiging over mezelf, namelijk “ik ben niet goed genoeg” heb losgelaten. Hierdoor durf ik mezelf nu volledig te laten zien en te staan voor mijn verlangens. Daarnaast heeft de vrouwencirkel ervoor gezorgd dat ik in contact stond met mijn vrouwelijke kwaliteiten. Dit voelde als thuiskomen en heeft ervoor gezorgd dat ik milder ben voor mezelf. Het lichaamswerk heeft eraan bijgedragen dat ik meer in contact sta met mijn lichaam. Hierdoor ben ik meer aanwezig in het moment en ervaar ik meer vrijheid, levenslust en vertrouwen in mezelf.

Fleur Mollink, ambulant begeleidster

Ik heb geleerd mijzelf op een positievere en liefdevollere manier te zien en daardoor voel ik mijzelf krachtiger. Sundance was een succes door de zeer professionele begeleiding van John, Ferdi, Jolien & Saya. Een echt dream team. Zij hebben een zeer fijne en veilige situatie gecreëerd, wat misschien wel de belangrijkste voorwaarde is geweest (naast zelf open staan voor groei en ontwikkeling) voor succes voor deze retreat.

Christel Maessen, Business-IT Operational Change Manager

Door de deskundigheid en toeweiding van John en Saya, wordt je gestimuleerd en uitgenodigd om jezelf te mogen zien en krijg je waarvoor je kwam. Ik ging geladen en met weerstand heen en kwam als een veertje terug. Ik heb hier ervaren dat mijn hoofd echt leeg kan zijn en dat daarbij mijn verlangens de beste raadgever is. En ik weet nu ook, dat als je een groep vrouwen bijelkaar zet, dit acceptatie, kracht, warmte en verbinding veroorzaakt.

Aranka Junte

Sundance staat voor vrijheid, vreugde en gronding. Een waanzinnige week van in je lijf zakken. Zowel de omgeving, de fysieke oefeningen, het eten, de reiki als de avondsessies hebben hier aan bijgedragen. Ik heb nu concrete handvatten (in oefeningen en voeding) die ik ook hier thuis kan toepassen om in mijn lijf te zakken en zo meer rust en vrijheid te ervaren. Sundance heeft mij vooral een enorm gevoel van lichtheid en vrijheid gebracht. Alsof ik een schil eraf heb gegooid!

Anneke Dekker - coach & facilitator

Ik ben heel erg dankbaar voor deze hele mooie ervaring. Een geweldige week met hele fijne coaching en begeleiding, commitment, bewustwording van dat wat voeding met je lichaam kan doen, het mogen ontvangen van massage en reiki-behandeling, liefde, warmte en verbondenheid. Ik heb geleerd om te ervaren en te voelen wat mijn innerlijke verlangens en gevoelens zijn en dat mijn ego maar gedachten zijn of een aangenomen patroon. Ik heb grenzen leren stellen en ben tot inzicht gekomen dat ik best uit mijn comfortzone mag te stappen, want dat is ook veilig. Sundance is een ervaring in bewustwording van wie je bent, wat je verlangt en wat je voelt vanuit je eigen lichaam.

Rian Vrenken - verpleegkundige

Verbondenheid, vrijheid en energie. Het uit mijn hoofd komen en weer in mijn lichaam zijn, voelt fantastisch!
Sundance heeft er voor gezorgd dat ik een hogere prioriteit stel aan zelfzorg in mijn dagelijks leven. Dit door bewustere keuzes te maken, waar ik mij gelukkig bij voel. Hierdoor ervaar ik meer rust in mijn dagelijks leven. Tijdens Sundance heb ik ervaren dat natuurvoeding en lichaamswerk mij rust en energie geven. Daarnaast heb ik ook mogen ontdekken dat de vermoeidheid die ik dagelijks ervaar, door mijn chronische ziekte, geen obstakel meer hoeft te zijn. Ik ervaar namelijk ook blijdschap en vreugde. Bedankt lieve Saya, John, Jolien, Ferdi en alle deelnemers van Sundance!

Sabine Hartendorf - Ambulant begeleider

Een verrijking in mijn pad naar bewustwording. Voorheen was ik bewust in mijn hoofd en nu ook in mijn lichaam. Ik heb ontdekt dat gevoelens komen en gaan en daardoor blijf ik nergens meer in hangen. Autonomie was mijn thema. Ik heb tijdens Sundance alle uitnodigingen aangenomen en ben nu veel zekerder van mijn zaak, ik weet dat ik er mag zijn, dat ik er toe doe en durf mijn grenzen aan te geven. Sundance is voor iedereen die op zoek is naar meer bewustwording, levenslust, verbondenheid.. just go!

Malu de Wit - Minimalist

Ik heb een prachtig mooie week op Ibiza gehad waar ik mijzelf de tijd, rust en eerlijkheid heb kunnen geven om stil te staan. Om te voelen waar ik behoefte aan heb en te kiezen waar ik voor sta en voor wil gaan. Ik voelde mij geaccepteerd voor wie ik ben, zonder oordeel en heb daardoor ook de veroordelingen die ik naar mijzelf had los kunnen laten. Het programma gaf mij de ruimte om naar mijzelf, naar mijn gevoel en naar mijn verlangens te luisteren en geeft mij nog dagelijks het zelfvertrouwen om naar die keuzes te leven en mijn verlangens uit te spreken. Nog dagelijks ervaar ik de positieve effecten. Ik heb geleerd dat de keuzes die ik maak niet impulsief zijn, maar voortkomen uit mijn verlangens en behoeftes. In mijn werk ervaar ik meer zelfvertrouwen en ik heb nu kleine handvatten voor mijzelf om wanneer mijn beren op de weg weer terug lijken te komen deze voorzichtig weg te leiden en te vertrouwen op mijzelf.

Anoniem, deelneemster mei 2019

Energie, krachtig, liefdevol! Sundance heeft mij liefde voor mezelf en liefde voor de ander gebracht. Dit heeft mij positieve energie en kracht gegeven. Het mooiste cadeau voor jezelf is jezelf te zien, voelen en horen. Door met lichaamswerk mijn lijf te voelen, sta ik bewuster in het leven. Sundance is een compleet pakket; naast het programma heb ik genoten van het heerlijke eten en de ontspannende massages. De liefdevolle betrokkenheid van het team wil ik graag nog even noemen. Fijne inspirerende mensen.

Marjolein Smit, kinder- en oudercoach & leerkracht

Ik heb Sundance als zeer inspirerend ervaren. Het inzicht dat ik eigenaar ben van van mijn “zijn” en dat ik specifieke patronen herken en omarm die mij in het dagelijks leven belemmeren of stimuleren. Deze herkenning maken dat ik groei en mijn blik op mijzelf en mijn naasten veel zelfbewuster is. Het belangrijkste dat ik ontdekt heb is dat ik er mag zijn. Ik heb nu een liefdevolle blik naar mij zelf ❤ Ik kan nu op minder krachtige dagen en weerstand mijzelf weer in balans krijgen en houden met mindfulness. De professionele en ongedwongen begeleiding door het team creëert ruimte voor ieder die wil groeien in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Ineke Hammann - transferverpleegkundige

Sundance heeft mijn meer verbinding met mezelf gebracht. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik beslissingen heb durven nemen en heeft mij meer het gevoel gegeven dat ik mijn ruimte mag innemen. Ik ben bij mijn gevoel kunnen zijn en heb veel rust, ruimte en blijdschap ervaren. Sundance kan ik zeker aanraden aan mensen die erg in hun hoofd leven en het moeilijk vinden verbinding te maken met verlangens en gevoel.

Anoniem, deelneemster mei 2019

Sundance heeft mij meer rust en vertrouwen in mijzelf gebracht en tegelijkertijd krachtig vrouw zijn. Ik heb minder schaamte om me te uiten, ik ben zacht voor mijzelf, bewuster van mijn gevoel, mijn vrouwelijk lichaam en gezond eten.

Anoniem, deelneemster okt. 2019

“Ik heb de retreat in Ibiza als heel bijzonder en positief ervaren. Vooral het vertragen en er gewoon mogen zijn zonder alle zakelijke beslommeringen. De verbinding met de groep was mooi om mee te maken. Wat vooral bevestigd werd is dat hoe ik alles doe helemaal oké is. Mijn vrouwelijke kant opnieuw laten ontwaken. Woorden voor deze week: vertraging, bevestiging, innerlijke rust, harde kant achter me latend. Iedereen zou wel momenten van rust in moeten plannen en ook het proces van persoonlijke groei en bewustwording meemaken. Hierdoor zijn de dagelijkse drukke bezigheden en spanningen beter te relativeren.”

Mary Stolker - eigenaresse restaurant

“Ik heb in deze week weer contact met mijn gevoel leren maken, waardoor ik weer de verbinding voel tussen mijn denken (hoofd) en mijn lijf. Ook het afscheid nemen van negatieve gevoelens en ervaringen geven mij weer lichtheid en ruimte. Ik voel mijn mentale energie weer volop. Heel dankbaar en raad het een ieder aan.”

Lisette van der Kleij - ondernemer

“Het was een geweldige week waarin ik veel heb geleerd, ervaring opgedaan, gelachen en gehuild. De vertrouwensband onderling was geweldig! Ik heb genoten van de dagelijkse oefeningen en het heerlijke eten. Wat een bijzonder eiland is Ibiza! Ik kan het iedereen aanraden om een retreat te gaan doen met Saya; ze is heel duidelijk, haar warmte en liefde voor alles wat leeft straalt van haar uit, je zult jezelf gaan ontdekken, dat is zeker!”

Bianca van Voorst - zorgondersteuner

“Begin dit jaar kwam ik in contact met Saya via een vriendin van mij. Toen ik hoorde over de retreat in Ibiza voelde dit meteen als goed. Dit moet ik doen dacht ik gelijk. Ik zat vast en kwam niet verder. Ibiza en de persoonlijke coaching vielen perfect in elkaar. Ik kwam in een fijne groep en alles voelde veilig om te delen. Saya geeft je energie en gezien worden. Ze stelt de juiste vragen en komt tot de kern. En dat was in mijn geval zeer confronterend maar goed. De retreat van Saya is als een persoonlijk cadeautje voor jezelf kan ik alleen maar zeggen. Ieder zat daar voor zichzelf maar kreeg alle aandacht en tools om aan de slag te gaan. En uiteraard is er ook ruimte voor keihard lachen en genieten van heerlijk eten met een prachtig uitzicht. Eigenlijk zou je dit elk jaar moeten doen een retreat. Al was het maar om weer even stil te staan bij alles.”

Sanja Lageweg - ondernemer

“Ik heb na deze week uitgerust, met nieuwe doelen en een leeg hoofd mijn leven thuis weer vol energie kunnen vervolgen. Door de vragen die er aan me werden gesteld, ben ik de dingen in een ander perspectief gaan zien en ervaren. Niet alleen goed voor die ene week, maar iets waar ik mijn hele leven lang iets aan heb. Dankjewel lieve Saya, dat ik dankzij jou dit mooie avontuur heb mogen meemaken! Je bent een liefdevol en mooi mens!”

Robyn Geeraets - ondernemer

“Lieve Saya, dankjewel voor jouw fijne ondersteuning tijdens de retreat!
Jij zorgt er voor dat alles staat als een huis en dat alles tot in de puntjes is verzorgt. Dankzij jouw rustige, niet-oordelende energie mocht alles er zijn en ontstond er ruimte voor mij om me vrij te voelen en het proces met mezelf te ondergaan. Jij hebt mij geweldig begeleid om buiten mijn comfortzone te gaan. Dat heeft er voor gezorgd dat ik optimaal kon genieten en alles uit deze reis heb gehaald wat er in zat. Ik sta nu stevig met beide benen op de grond en ik heb helder waar mijn verlangens liggen! Ik ben jou ontzettend dankbaar en ik hoop dat er nog heel veel mensen kunnen gaan genieten van jouw retreats!”

Jolien de Jong - natuurvoedingscoach

Ik heb Saya leren kennen op de retreat in Ibiza. Ze was daar 1 van de facilitators. Door haar enthousiaste, open en sprankelende persoonlijkheid zorgde ze ervoor dat iedereen zich snel thuis voelde. Zo ook ik. Van nature ben ik niet iemand die zich snel open stelt. Saya geeft je het gevoel dat dit kan en mag en oké is. Saya is bij uitstek iemand die zonder oordeel kan luisteren en je spiegelt waar nodig. Daarnaast geeft ze ook zichzelf bloot door haar persoonlijke ervaringen te delen. Dit werkt. Je ziet aan saya dat ze graag anderen ondersteunt bewuster in het leven te staan en dat lukt heel goed. Wat een fijn mens ben je!

Rob Vennix, Adviseur Private Banking