RETREATS

SelfLove retreat Ibiza
Verinnerlijk de kracht van zelfliefde 

Herken jij:

 • een terugkerende strenge & kritische stem naar jezelf?
 • de neiging om jezelf te vergelijken met anderen?
 • dat je veel gedachten hebt, maar dat het zelden echt rustig is in je hoofd?

Heb je de neiging om jezelf af te wijzen, afkeurend te zijn en ben je op zoek naar een manier om hiermee om te gaan?

SelfLove Retreat stelt je in staat om een punt te bereiken, waarop je leven definitief lichter wordt.

We geven jou het podium om een deep dive in bewustzijnsverruiming, zelfliefde en mindfulness te ervaren én verinnerlijken.

Verdieping in zelfliefde, verruimd bewustzijn & innerlijk leiderschap

Deze week maakt het mogelijk om diepere zelfreflectie tot stand te brengen, onder deskundige begeleiding, in een omgeving die daar maximaal bij ondersteunt.

In een veilige, respectvolle en liefdevolle omgeving reiken we je de meest impactvolle methodieken, rituelen en werkvormen aan die jou ondersteunen bij jouw groeiproces.

Verdiep de verbinding met jezelf

Saya Sprafke & Jolien de Jong zijn deze week volledig gecommitteerd aan jou, vanuit liefde, veiligheid en respect. De locatie, omgeving, voeding, begeleiding: alles is gericht op deze pijlers:

MENTAAL

Je leert te doorzien wat je mind aan strategieën heeft, op een manier die bevrijdend werkt en je innerlijke rust brengt. Je ontvangt & creëert nieuwe zelfinzichten, die helderheid brengen over de vervolgstappen die je wilt zetten.

FYSIEK

Je ervaart wat het betekent om volledig je eigen ruimte in te nemen, grenzen te stellen als het nodig is en te leren luisteren naar de signalen van je lichaam. De processen zullen helend en bevrijdend werken, zodat je meer kunt verblijven in het hier en nu.

EMOTIONEEL

Je laat blokkades los en verinnerlijkt een stevige bedding in jezelf. We leren je krachtige Oosterse en Westerse rituelen die je blijvend kunt toepassen ook na deze week. Dit zorgt voor een stabiele verbinding met je lichaam, geest, hart, ziel én de wereld om je heen.

SPIRITUEEL

Je groeit naar een hogere laag van bewustzijn: je leert de waarnemer te zijn van je gedachten en emoties, in plaats van erin meegezogen te worden. Je diepere verlangens komen aan het licht, die jou de weg wijzen naar je gewenste toekomstbeeld, zoals dit voor jou bedoeld is. ‘Wat wil het leven van jou?’

Wil je graag meer vragen beantwoord hebben, zodat je voor je gevoel een weloverwogen beslissing kunt maken? Begrijpelijk.
Wij vinden het belangrijk dat je de tijd en ruimte neemt hiervoor. Om je goed te kunnen helpen en antwoord te kunnen geven op al je vragen, bieden wij jou de mogelijkheid om gratis een telefonisch gesprek bij ons te doen. Dit kost niks, maar geeft je wel alle informatie die je nodig hebt om te onderzoeken en voelen of het Self Love Retreat iets voor jou is. We helpen je met aandacht en zorgvuldigheid.

Wil jij…

 • volledig in contact staan met je hoofd, hart & buik?

 • de energie en levenskracht door je lijf voelen stromen?

 • volop kunnen genieten, van moment tot moment?

 • volledig je eigen ruimte durven innemen en grenzen kunnen stellen als het nodig is?

 • loskomen van de onbewuste normen en regels die maken dat je je kracht, mentale rust en gevoel van vrijheid verliest?

 • (te hoge) eisen en verwachtingen die je stelt aan jezelf en aan anderen loslaten?

Dan is SelfLove Retreat Ibiza op jouw lijf geschreven!

Lieve vrouw, ben jij:

 • Perfectionistisch van aard?
 • Vanwege je werk of door je persoonlijkheid geneigd je te focussen op (het geluk en welzijn van) anderen?
 • Geneigd jezelf te overvragen?
 • Zo nu en dan over-verantwoordelijk en sta je op die momenten vrij serieus in het leven?
 • Iemand die zich schuldig kan voelen?
 • Iemand die zichzelf vaker vergelijkt met een ander?
 • Een vrouw met een best-wel-strenge & kritische stem naar jezelf?

SelfLove retreat biedt jou

 • Verblijf 6 nachten in een Ibiziaanse finca in het noorden van Ibiza, te midden van wijdse natuur. We zitten in een ruime smaakvol ingerichte villa, ver weg van de drukte. De villa, een authentiek Ibiziaanse finca, is gelegen in de heuvels, omringd door slechts een paar huizen. Er heerst rust en stilte.
 • Dagelijks bewustzijnsverruimend programma door Saya Sprafke & Jolien de Jong (klik hier voor meer over Jolien). De technieken, rituelen en werkvormen tijdens deze week, zijn maximaal ondersteunend aan jouw groei en welzijn. Deze vinden hun oorsprong in Oosterse en Westerse tradities en hebben hun effectiviteit en succes bewezen als het gaat om groeien in zelfbewustzijn.
 • Ruimte voor verstilling & eigen invulling om te genieten van bezinning, rust, ruimte én van het eiland Ibiza.
 • Culinaire vegetarische voeding, om rust, reinheid en helderheid te ervaren in je lichaam en geest. We gebruiken locale plantaardige producten uit Ibiza, zoveel mogelijk gluten & suikervrij, vanuit de leer van natuurvoeding. Om optimaal profijt te hebben van alle processen die we doen in combinatie met reinigende voeding, wordt er geen cafeïne en geen alcohol geschonken.
 • Holistische body & mind healing massages van Elise, die je dieper in contact brengt met je lichaam en je daardoor je lichaamsbewustzijn verhoogt.

  De helende aanraking van Elises’ massage (klik hier voor meer over Elise) is een magische manier om spanning om diep niveau los te laten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Je komt weer helemaal tot je zelf. Wat er gebeurt is een totale reset.

  Elise masseert met aandacht alle knoopjes los en werkt tegelijkertijd energetisch. Ze voelt intuïtief precies aan welke flow, beweging en druk er in het moment voor je nodig is. Dit geeft je op dieper niveau rust, meer energie, meer connectie met je zelf en met je gevoel én je zit blijer in je lijf.

Volop genieten van je leven, doordat je deze week:

 • Lichamelijke & mentale rust creëert en ervaart.
 • Dieper in contact komt met je intuïtie, sensualiteit & een stevige bedding in jezelf.
 • Voelt waar jouw innerlijke bron van zelfvertrouwen, energie en kracht zit.
 • Je zelfwaardering, autonomie en innerlijke vrijheid vergroot.
 • Voelt wat het betekent om te leven vanuit passie, enthousiasme en levenslust.
 • Je creatiekracht én je sensualiteit als vrouw erkent en uitvergroot.
 • Weet wat het voor jou betekent om weer volop van je leven te genieten.

Deelname maakt het niet alleen mogelijk om een fundamentele shift te creëren op de bovengenoemde gebieden, maar leert je ook hoe je dit kunt blijven toepassen in je dagelijkse leven.

De kracht van het eiland Ibiza
Op dit magische eiland, ook wel het Bali van Europa genoemd, heerst een hele bijzondere energie. Er wordt gezegd dat dit komt door het imposante rotseiland Es Vedra, dat twee kilometer voor de zuidwestkust van Ibiza ligt. Deze rots wordt omgeven door vele mythes en legenden. Een van de bekendste is dat dit een bergtop is van het ondergelopen Atlantis. Ook kent het eiland extreem hoge concentraties metalen en mineralen, wat zorgt voor een sterk magnetische veld.
Daarnaast heeft Ibiza vele prachtige stranden, azuurblauwe baaitjes, heuvelachtige landschap en vriendelijke mensen. Veel mensen voelen zich enorm aangetrokken door dit eiland en voelen zich er helemaal vrij.
De (innerlijke) reis van je leven, op het magische en zonnige Ibiza.

SelfLove Retreat op Ibiza is geen yoga en/of wellness week.
Wel voor vrouwen, die de moed hebben om zich te openen voor hun vrouwelijke kracht en hun innerlijk leiderschap naar een hoger niveau willen brengen.
Ook is het geen karige stilte-week, want we lachen, spelen en genieten met elkaar!

Wil je graag een persoonlijk gesprek, waarin je alle vragen kunt stellen, kennis maakt en meer te weten komt? Meld je daar dan nu voor aan.
Online, telefonisch of live ben je welkom om samen uitgebreid stil te staan bij jou en je vragen.

Retreat Ibiza is inclusief:

 • 6 nachten verblijf in Ibiziaanse finca

 • Dagelijkse programma ondersteunend aan jouw groei en welzijn

 • Alle maaltijden & onbeperkt water & thee

 • Holistische body & mind healing massages

En exclusief:

 • Vliegtickets

 • Transfer van en naar de luchthaven

 • Evt. reis- en ongevallenverzekering

Wij, Saya & Jolien kijken ernaar uit om je te begeleiden tijdens jouw reis.

Wees welkom!

Data SelfLove Retreat: 11 t/m 17 april 2021

Investering € 1897,-

(Indien je ons vraagt om een factuur, is de prijs excl. BTW)

RETREATS REVIEWS

Een life-changing week die ik voor altijd in m’n hart mee zal dragen ❤️ De liefdevolle veiligheid die jullie met elkaar creëren, de totale eerlijkheid en puurheid van jullie als mensen, het eten en de plek hebben een voor mij onvergetelijke ervaring gebracht. Ik heb een andere kijk op het leven en de wijze waarop ik daar in kan staan gecreeërd.

Annemieke van Wijk

Deze retraite heeft mij rust, vertrouwen, kracht, zachtheid en speelsheid gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer verbinding voel met mezelf. Wat voor mij het grootste verschil heeft gemaakt is dat ik een overtuiging over mezelf, namelijk “ik ben niet goed genoeg” heb losgelaten. Hierdoor durf ik mezelf nu volledig te laten zien en te staan voor mijn verlangens. Daarnaast heeft de vrouwencirkel ervoor gezorgd dat ik in contact stond met mijn vrouwelijke kwaliteiten. Dit voelde als thuiskomen en heeft ervoor gezorgd dat ik milder ben voor mezelf. Het lichaamswerk heeft eraan bijgedragen dat ik meer in contact sta met mijn lichaam. Hierdoor ben ik meer aanwezig in het moment en ervaar ik meer vrijheid, levenslust en vertrouwen in mezelf.

Fleur Mollink, ambulant begeleidster

Ik heb geleerd mijzelf op een positievere en liefdevollere manier te zien en daardoor voel ik mijzelf krachtiger. De retraite was een succes door de zeer professionele begeleiding. Een echt dream team. Zij hebben een zeer fijne en veilige situatie gecreëerd, wat misschien wel de belangrijkste voorwaarde is geweest (naast zelf open staan voor groei en ontwikkeling) voor succes voor deze retreat.

Christel Maessen, Business-IT Operational Change Manager

Door de deskundigheid en toewijding van de begeleiders, wordt je gestimuleerd en uitgenodigd om jezelf te mogen zien en krijg je waarvoor je kwam. Ik ging geladen en met weerstand heen en kwam als een veertje terug. Ik heb hier ervaren dat mijn hoofd echt leeg kan zijn en dat daarbij mijn verlangens de beste raadgever is. En ik weet nu ook, dat als je een groep vrouwen bijelkaar zet, dit acceptatie, kracht, warmte en verbinding veroorzaakt.

Aranka Junte

Deze retraite staat voor vrijheid, vreugde en gronding. Een waanzinnige week van in je lijf zakken. Zowel de omgeving, de fysieke oefeningen, het eten, de reiki als de avondsessies hebben hier aan bijgedragen. Ik heb nu concrete handvatten (in oefeningen en voeding) die ik ook hier thuis kan toepassen om in mijn lijf te zakken en zo meer rust en vrijheid te ervaren. Deelname heeft mij vooral een enorm gevoel van lichtheid en vrijheid gebracht. Alsof ik een schil eraf heb gegooid!

Anneke Dekker - coach & facilitator

Ik ben heel erg dankbaar voor deze hele mooie ervaring. Een geweldige week met hele fijne coaching en begeleiding, commitment, bewustwording van dat wat voeding met je lichaam kan doen, het mogen ontvangen van massage en reiki-behandeling, liefde, warmte en verbondenheid. Ik heb geleerd om te ervaren en te voelen wat mijn innerlijke verlangens en gevoelens zijn en dat mijn ego maar gedachten zijn of een aangenomen patroon. Ik heb grenzen leren stellen en ben tot inzicht gekomen dat ik best uit mijn comfortzone mag te stappen, want dat is ook veilig. Deze retraite is een ervaring in bewustwording van wie je bent, wat je verlangt en wat je voelt vanuit je eigen lichaam.

Rian Vrenken - verpleegkundige

Verbondenheid, vrijheid en energie. Het uit mijn hoofd komen en weer in mijn lichaam zijn, voelt fantastisch!
Deze retraite heeft er voor gezorgd dat ik een hogere prioriteit stel aan zelfzorg in mijn dagelijks leven. Dit door bewustere keuzes te maken, waar ik mij gelukkig bij voel. Hierdoor ervaar ik meer rust in mijn dagelijks leven. Ik heb ervaren dat natuurvoeding en lichaamswerk mij rust en energie geven. Daarnaast heb ik ook mogen ontdekken dat de vermoeidheid die ik dagelijks ervaar, door mijn chronische ziekte, geen obstakel meer hoeft te zijn. Ik ervaar namelijk ook blijdschap en vreugde.

Sabine Hartendorf - Ambulant begeleider

Een verrijking in mijn pad naar bewustwording. Voorheen was ik bewust in mijn hoofd en nu ook in mijn lichaam. Ik heb ontdekt dat gevoelens komen en gaan en daardoor blijf ik nergens meer in hangen. Autonomie was mijn thema. Ik heb tijdens deze week alle uitnodigingen aangenomen en ben nu veel zekerder van mijn zaak, ik weet dat ik er mag zijn, dat ik er toe doe en durf mijn grenzen aan te geven. Deze retraite is voor iedereen die op zoek is naar meer bewustwording, levenslust, verbondenheid.. just go!

Malu de Wit - Minimalist

Ik heb een prachtig mooie week op Ibiza gehad waar ik mijzelf de tijd, rust en eerlijkheid heb kunnen geven om stil te staan. Om te voelen waar ik behoefte aan heb en te kiezen waar ik voor sta en voor wil gaan. Ik voelde mij geaccepteerd voor wie ik ben, zonder oordeel en heb daardoor ook de veroordelingen die ik naar mijzelf had los kunnen laten. Het programma gaf mij de ruimte om naar mijzelf, naar mijn gevoel en naar mijn verlangens te luisteren en geeft mij nog dagelijks het zelfvertrouwen om naar die keuzes te leven en mijn verlangens uit te spreken. Nog dagelijks ervaar ik de positieve effecten. Ik heb geleerd dat de keuzes die ik maak niet impulsief zijn, maar voortkomen uit mijn verlangens en behoeftes. In mijn werk ervaar ik meer zelfvertrouwen en ik heb nu kleine handvatten voor mijzelf om wanneer mijn beren op de weg weer terug lijken te komen deze voorzichtig weg te leiden en te vertrouwen op mijzelf.

Anoniem, deelneemster mei 2019

Energie, krachtig, liefdevol! Deze retraite heeft mij liefde voor mezelf en liefde voor de ander gebracht. Dit heeft mij positieve energie en kracht gegeven. Het mooiste cadeau voor jezelf is jezelf te zien, voelen en horen. Door met lichaamswerk mijn lijf te voelen, sta ik bewuster in het leven. Deze week is een compleet pakket; naast het programma heb ik genoten van het heerlijke eten en de ontspannende massages. De liefdevolle betrokkenheid van het team wil ik graag nog even noemen. Fijne inspirerende mensen.

Marjolein Smit, kinder- en oudercoach & leerkracht

Ik heb deze retraite als zeer inspirerend ervaren. Het inzicht dat ik eigenaar ben van van mijn “zijn” en dat ik specifieke patronen herken en omarm die mij in het dagelijks leven belemmeren of stimuleren. Deze herkenning maken dat ik groei en mijn blik op mijzelf en mijn naasten veel zelfbewuster is. Het belangrijkste dat ik ontdekt heb is dat ik er mag zijn. Ik heb nu een liefdevolle blik naar mij zelf ❤ Ik kan nu op minder krachtige dagen en weerstand mijzelf weer in balans krijgen en houden met mindfulness. De professionele en ongedwongen begeleiding door het team creëert ruimte voor ieder die wil groeien in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Ineke Hammann - transferverpleegkundige

Deze retraite heeft mijn meer verbinding met mezelf gebracht. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik beslissingen heb durven nemen en heeft mij meer het gevoel gegeven dat ik mijn ruimte mag innemen. Ik ben bij mijn gevoel kunnen zijn en heb veel rust, ruimte en blijdschap ervaren. Ik kan deze week zeker aanraden aan mensen die erg in hun hoofd leven en het moeilijk vinden verbinding te maken met verlangens en gevoel.

Anoniem, deelneemster mei 2019

Deze week heeft mij meer rust en vertrouwen in mijzelf gebracht en tegelijkertijd krachtig vrouw zijn. Ik heb minder schaamte om me te uiten, ik ben zacht voor mijzelf, bewuster van mijn gevoel, mijn vrouwelijk lichaam en gezond eten.

Anoniem, deelneemster okt. 2019

“Ik heb de retreat in Ibiza als heel bijzonder en positief ervaren. Vooral het vertragen en er gewoon mogen zijn zonder alle zakelijke beslommeringen. De verbinding met de groep was mooi om mee te maken. Wat vooral bevestigd werd is dat hoe ik alles doe helemaal oké is. Mijn vrouwelijke kant opnieuw laten ontwaken. Woorden voor deze week: vertraging, bevestiging, innerlijke rust, harde kant achter me latend. Iedereen zou wel momenten van rust in moeten plannen en ook het proces van persoonlijke groei en bewustwording meemaken. Hierdoor zijn de dagelijkse drukke bezigheden en spanningen beter te relativeren.”

Mary Stolker - eigenaresse restaurant

“Ik heb in deze week weer contact met mijn gevoel leren maken, waardoor ik weer de verbinding voel tussen mijn denken (hoofd) en mijn lijf. Ook het afscheid nemen van negatieve gevoelens en ervaringen geven mij weer lichtheid en ruimte. Ik voel mijn mentale energie weer volop. Heel dankbaar en raad het een ieder aan.”

Lisette van der Kleij - ondernemer

“Het was een geweldige week waarin ik veel heb geleerd, ervaring opgedaan, gelachen en gehuild. De vertrouwensband onderling was geweldig! Ik heb genoten van de dagelijkse oefeningen en het heerlijke eten. Wat een bijzonder eiland is Ibiza! Ik kan het iedereen aanraden om een retreat te gaan doen met Saya; ze is heel duidelijk, haar warmte en liefde voor alles wat leeft straalt van haar uit, je zult jezelf gaan ontdekken, dat is zeker!”

Bianca van Voorst - zorgondersteuner

“Begin dit jaar kwam ik in contact met Saya via een vriendin van mij. Toen ik hoorde over de retreat in Ibiza voelde dit meteen als goed. Dit moet ik doen dacht ik gelijk. Ik zat vast en kwam niet verder. Ibiza en de persoonlijke coaching vielen perfect in elkaar. Ik kwam in een fijne groep en alles voelde veilig om te delen. Saya geeft je energie en gezien worden. Ze stelt de juiste vragen en komt tot de kern. En dat was in mijn geval zeer confronterend maar goed. De retreat van Saya is als een persoonlijk cadeautje voor jezelf kan ik alleen maar zeggen. Ieder zat daar voor zichzelf maar kreeg alle aandacht en tools om aan de slag te gaan. En uiteraard is er ook ruimte voor keihard lachen en genieten van heerlijk eten met een prachtig uitzicht. Eigenlijk zou je dit elk jaar moeten doen een retreat. Al was het maar om weer even stil te staan bij alles.”

Sanja Lageweg - ondernemer

“Ik heb na deze week uitgerust, met nieuwe doelen en een leeg hoofd mijn leven thuis weer vol energie kunnen vervolgen. Door de vragen die er aan me werden gesteld, ben ik de dingen in een ander perspectief gaan zien en ervaren. Niet alleen goed voor die ene week, maar iets waar ik mijn hele leven lang iets aan heb. Dankjewel lieve Saya, dat ik dankzij jou dit mooie avontuur heb mogen meemaken! Je bent een liefdevol en mooi mens!”

Robyn Geeraets - ondernemer

“Lieve Saya, dankjewel voor jouw fijne ondersteuning tijdens de retreat!
Jij zorgt er voor dat alles staat als een huis en dat alles tot in de puntjes is verzorgt. Dankzij jouw rustige, niet-oordelende energie mocht alles er zijn en ontstond er ruimte voor mij om me vrij te voelen en het proces met mezelf te ondergaan. Jij hebt mij geweldig begeleid om buiten mijn comfortzone te gaan. Dat heeft er voor gezorgd dat ik optimaal kon genieten en alles uit deze reis heb gehaald wat er in zat. Ik sta nu stevig met beide benen op de grond en ik heb helder waar mijn verlangens liggen! Ik ben jou ontzettend dankbaar en ik hoop dat er nog heel veel mensen kunnen gaan genieten van jouw retreats!”

Jolien de Jong - natuurvoedingscoach

Ik heb Saya leren kennen op de retreat in Ibiza. Ze was daar 1 van de facilitators. Door haar enthousiaste, open en sprankelende persoonlijkheid zorgde ze ervoor dat iedereen zich snel thuis voelde. Zo ook ik. Van nature ben ik niet iemand die zich snel open stelt. Saya geeft je het gevoel dat dit kan en mag en oké is. Saya is bij uitstek iemand die zonder oordeel kan luisteren en je spiegelt waar nodig. Daarnaast geeft ze ook zichzelf bloot door haar persoonlijke ervaringen te delen. Dit werkt. Je ziet aan saya dat ze graag anderen ondersteunt bewuster in het leven te staan en dat lukt heel goed. Wat een fijn mens ben je!

Rob Vennix, Adviseur Private Banking